Gebruik

Om optimale resultaten te behalen is het van belang om het juiste schema te volgen op het juiste moment. We hebben daarvoor een tweetal schema’s ontwikkeld die in de meeste gevallen goede resultaten geven. U kunt gerust met alleen Balance aan de slag om mooie resultaten te boeken maar wij adviseren ten sterkste om dit te combineren met TKK en/of Vitamine A-tot-Z voor een beter en vooral effectiever resultaat.

Schema’s Balance, TTK en Vitamine A-tot-Z | Balance en Vitamine A-tot-Z

Er zijn 3 schema’s voor het gebruik van Balance, TTK en Vitamine A-tot-Z. Vitamine A-tot-Z is optioneel maar zeer aan te bevelen. Balance en TKK kunnen zowel los als gelijktijdig geven worden. Voor beide opties hebben we een schema toegevoegd (er zijn gebruikers die het liever gescheiden gebruiken en wilden daar graag een helder schema van). Onze voorkeur gaat uit naar gelijktijdig gebruik, al kan het beslist geen kwaad om ze een week gescheiden te verstrekken.

Gebruiksschema’s

Hieronder de gebruiksschema’s..
Open | Download – Schema voor Balance en TKK gecombineerd (Aanbevolen)
Open | Download – Schema voor Balance en TKK gescheiden (Optioneel)
Open | Download – Schema voor enkel Balance (Aanbevolen)

Beginnen

Wanneer u begint met het geven van Balance en TKK is het goed om de eerste week een verhoogde dosering te geven. Volg daarom de eerste week het schema in kolom 2. Eventueel een week herhalen om vervolgens verder te gaan met het standaard weekschema uit kolom 1. In het begin zullen de vogels wat meer drinken dan u gewend bent. Ook zal de ontlasting in de loop van de eerste twee weken veranderen. Van bruingrijs/nat naar mooie stevige groen-grijze hoopjes met een wit puntje. Na nog een week zullen de snaveltjes mooi opkleuren en zijn de vogels levendiger dan voorheen.

Preventie

Hetzelfde weekschema in kolom 2 volgen we ook wanneer we nieuwe vogels aan de collectie toevoegen of na een show / evenement waarbij de vogels in contact zijn geweest met ‘vreemde vogels’. Dit zijn beslist momenten waarop een besmetting kan toeslaan. Na een week verder gaan met het standaard weekschema uit kolom 1.

Observeren en bijsturen

Voor alle schema’s geldt dat we de vogels goed moeten observeren. Het kan altijd voorkomen dat ondanks alles er bijvoorbeeld toch weer een vogel last heeft van erg dunne mest of weer zit te rochelen (natte periodes van het jaar, aankoop vogels, vogels naar een show geweest). In die gevallen is het verstandig om direct bij te sturen en de betreffende vogel(s) een extra dosis Balance en TKK te geven. Raadpleeg het schema voor de geadviseerde doseringen (kolom 2 of 3 – afhankelijk of het een enkele vogel is of meerdere).